Balatonfüred

2015.01.13. 17:10

Veszteséges járatok

Balatonfüred – Nyáron gyakran túl sokan vannak a buszokon, télen pedig alig néhány ember használja a tömegközlekedést a városban, ami évek óta súlyosan veszteséges.

Prevics Éva

Több mint harminc millió forinttal kénytelen támogatni Balatonfüred tömegközlekedését a város, mert az már évek óta veszteségesen működik - tájékoztatta a Naplót Hári Lenke alpolgármester. Télen alig van ember a buszokon, nyáron pedig többszörösére növekszik az igény a járatokra. Ez a kettőség pedig súlyos veszteségeket okoz. Továbbá Balatonfüred városszerkezete is eleve olyan, hogy nagyon nehéz egy minden igényt kielégítő menetrendet összeállítani - tette hozzá a város képviselője.

A szolgáltatást évek óta a Balaton Volán látja el a településen. Az önkormányzat által kiírt pályázat sem járt sikerrel, nem volt ugyanis más jelentkező a városi tömegközlekedés ellátására, így a következő években ezt a feladatot továbbra is a társaság végzi majd. Régóta keresik a megoldást a város vezetői, de a menetrend átalakítása sem vezetett eredményre. Rengeteg panasz érkezik a helyi tömegközlekedésre a városban. Épp ezért a képviselőtestület úgy döntött, komolyan felülvizsgálja a mostani rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!