Balatonfüred

2015.03.11. 19:02

Találkozás Böszörményi Gyulával

Böszörményi Gyula íróval találkozhattak a helyi általános általános iskolások a balatonfüredi könyvtárban. A gyerekeknek számos kérdésük volt az alkotóhoz.

Prevics Éva

A Gergő könyvekről, az írásról, izomsorvadásos betegségéről, családjáról és nevelőintézetes múltjáról is beszélt a gyerekeknek Böszörményi Gyula, akinek 17 éves korában jelent meg első novellás kötete, de az igazi sikert a Gergő és az álomfogók című gyerekkönyv hozta meg számára. Ezt a kötetet Müller Péter Sziámi buzdítására írta meg és hatalmas siker lett, mely népszerűvé tette az írót, ettől kezdve írt főként ifjúsági irodalmat.

Fotó: Prevics Éva

Böszörményi dolgozott az Űrgammák sorozaton és a Barátok közt néhány epizódján is. A füredi író-olvasó találkozó rendkívül interaktív volt, a gyerekek elmesélték ők miket olvasnak és buzgón faggatták az írót, kedvenc műveiről, arról, hogy mi lenne, ha nem író lenne és, hogy milyen egy író élete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!