Balatonfüred

2015.08.20. 13:35

Kell ott fenn egy ország - A szívkórház betegei Zorán dalaira gyógyultak

Balatonfüred - Hol tombolt a nézőtér, hol nem bírtuk visszatartani a könnyeinket, az érzelemdús Zorán-dalok senkit sem hagytak hidegen.

Kekk Sára

Az elmúlt két évtizedben Zorán szinte minden évben országos koncertkörúttal örvendeztette meg közönségét. Az idei balatonfüredi koncertre is hónapokat készült zenész kollégáival, hiszen mindig a bőség zavarával küzd, amikor az új turné programját kell megszerkesztenie. A mostani koncertje eleve kihívásokkal kezdődött, ahogy Zorán elmondta, már a kedd esti fellépése előtti napon indult a tóparti városba, de egész útját ítéletidő kísérte, szinte el sem hitte, hogy a koncertjét ezek után egy csodálatos nyári estén tarthatja meg. Ezt már első számainak egyikével meg is köszönte az égieknek, illetve rendkívül kitartó közönségének.

Mint minden régóta pályán lévő előadónál, Zoránnál is kialakult a szorosan hozzá köthető dalok sora, amelyeket szinte kötelezően el kell játszania, különben a közönség csalódottan távozna. Ezúttal bátrabban válogatott gazdag repertoárjából, így ritkán hallható szerzemények és igazi zenei csemegék is megszólaltak a Gyógy téren felállított színpadon, de a programból természetesen nem hiányoztak a „kihagyhatatlan" dalok sem. Például A Kell ott fenn egy ország című örök klasszikus, melyet az új hangszerelésnek köszönhetően kevesen bírtak ki könnyek nélkül. Az este folyamán három régebbi duett is előkerült, melyet az eredeti partnerek helyett három gyönyörű és tehetséges kolléganőjével adott elő. Óvári Éva, Péter Barbara és Kabelács Rita énekesnők nem csak hangjukkal, hanem remek zenei érzékükkel is elkápráztatták a közönséget, hiszen az egész koncert zenei aláfestéséből is kivették részüket, hol shakerrel, hol csörgővel. Zorán nagyszerű zenészei is megcsillogtathatták hangszeres képességeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!