Balatonfüred

2016.10.24. 20:00

Az egészséges életmódhoz adtak tanácsokat a Nők a Balatonért Egyesület tagjai

Arács - Csalános körözöttes kenyér, nyers céklasaláta, csokival komponált lekvár - néhány finomság azok közül, melyeket a NABE hétvégi rendezvényén lehetett megkóstolni.

Forgács Ádám

Harmadik éve rendez a Nők a Balatonért Egyesület különböző témákhoz kapcsolódó tematikus napot. Szauer Rózsa, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, annak ellenére, hogy Füred, illetve Arács egyre inkább városias jelleget ölt, nagyon fontos megmutatni azokat a termelőket, akik fontosnak tartják a helyi termékeket. Ezeken a rendezvényeken alkalmuk nyílik az ezzel szorgoskodó embereknek megmutatni magukat és terményeiket.

Kíváncsi lányarcok a tükörben: kinek sikerült jobban az arcfestés? Frissítő minimasszázst is kaptak
Fotó: Módos Csaba

Végh Ferencné, az egyesület tagja termések, őszi növények felhasználásával asztali és ajtódíszeket készített. A szorgos gyermeksereg frissítő minimasszázson és arcfestésen vehetett részt. A helyi termelők nemcsak kiállították portékáikat, hanem a résztvevőknek alkalmuk nyílt megkóstolni azokat. Negyvenféle terméket lehetett megízlelni, melyek között voltak helyi szörpök, lekvárkülönlegességek, befőttek, dió, alma és más őszi finomságok. A legjobbnak ítélt csemegére leadhatták a szavazatukat a látogatók. A rendezvényen részt vett Jánosik Zsuzsa biokertész, aki gyógynövények hozzáadásával készült egészséges ételeket mutatott be. Ilyen volt például a csalánnal ízesített körözött, a nyers céklasaláta vagy a csalánlé. Megmutatta, hogyan reszeljük a tormát úgy, hogy ne szálkásodjon ki, ezzel is megőrizve a zöldség vitamintartalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!