Balatonfüred

2014.07.23. 18:56

Debreceni hegedűs lett a prímásverseny győztese

Balatonfüred - Egy debreceni muzsikus, Dezsőházi Tamás nyerte az idei Anna-báli prímásversenyt.

Győrffy Árpád

Egy évvel ezelőtt az első versenyen a magyar népies műzenét játszó muzsikosok versenyeztek, most a magyar népzenét játszó, 16-35 év közötti korosztályhoz tartozó prímások mérték össze tudásukat a szakértőkből álló zsűri előtt. A tizenkét induló közül legjobbnak bizonyult hegedűs a füredi önkormányzat által biztosított nettó egymillió forintos fődíj mellett elnyerte az Anna-bál prímása címet, és ebben a minőségében jogot szerzett arra, hogy zenekarával fellépjen a jövő évi balatonfüredi Anna-bálon is.

A prímásverseny eredményét a zsűri elnöke, Pál István "Szalonna" szerdán délután jelentette be, miután társaival, Árendás Péterrel, Gombai Tamással és Lakatos Róberttel részletesen értékelték minden versenyző tudását és aktuális teljesítményét. A döntésük szerint a második helyezett és ezzel a füredi önkormányzat által felajánlott nettó 500 ezer forintos díj tulajdonosa Hegedűs Máté kecskeméti prímás lett. A harmadik helyet és a vele járó 300 ezer forintos díjat a maklári Kovács Márton Bence el.

Dezsőházi Tamás nyerte a második Anna-báli prímásversenyt (Fotó: Győrffy Árpád)

A zsűri a Hagyományok Háza két, nettó 100 ezer forintos különdíját a megosztott negyedik helyezettnek, a salgótarjáni Gelencsér Jánosnak és a kiskunhalai Maruzsenszki Andornak ítélte. A Hagyományok Háza másik két különdíját, az Új Pátria ötven lemezes CD-sorozatot a vajdasági Óbecsén élő Cseszák Zsombor és a levéli Radák Márton kapta. Puskó Márton, a felvidéki Tornalján élő prímás az egyik zsűritag, Lakatos Róbert különdíját, a Rendhagyó Prímástalálkozón való fellépés lehetőségét nyerte el.

A versenyt szerdán gálaest zárta, amin a díjazottakon kívül a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató vetélkedő részvevői: Berecz István, Kacsó Hanga Borbála, Salamon Soma, Kaszai Lili és Fundák Kristóf, valamint Lakatos Róbert, Pál Eszter, Pál Lajos, Radics Ferenc, Pál István "Szalonna" és bandája szerepelt a program szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!