Balatonfüred

2014.10.12. 11:50

Füreden a választás napján is sok volt a turista

Balatonfüred - Nem tudni, hogy szavazás előtt után vagy helyett, de vasárnap is sokan sétáltak Balatonfüreden a parton.

Prevics Éva

Az emberek láthatóan igyekeztek kihasználni a 24 fokos napos időt. Balatonfüreden eddig rendben zajlott a választás, az egy órás adatok szerint a választásra jogosultak 18,74 százaléka adta le voksát.

Volt, aki már reggel szép ruhába öltözött és elment szavazni, de volt, akit egyáltalán nem érdekelt a mai választás. A Napló által megkérdezett fürediek szerint a településen csak az a kérdés, hogy Bóka István a jelenlegi polgármester 80 vagy 90 százalékkal nyer. Általában mindenki elégedett a város fejlődésével, a helyiek legfeljebb azt a kritikát fogalmazták meg, hogy örülnének, ha a parti fejlesztések után, a felső városrészben is több felújítás történne. A parton kérdezősködve azt tapasztaltuk, hogy vannak, akiket egyáltalán nem érdekelnek a választások, sőt volt, aki egyenesen elfelejtette, hogy ma szavazás van. Az emberek igyekeznek kihasználni a gyönyörű őszi időt, bicikliznek, sétálnak a parton vagy kávéznak a teraszokon.

Az elmúlt időszakban szépen fejlődött Balatonfüred, az alsó városrész és a part már szinte tökéletes. A következő időszaktól azt várja, hogy a felső városrészben is minél több épület megújuljon - mondta a Naplónak Sándor József balatonfüredi lakos. A férfi szerint át kellene gondolni a buszmegállók helyét is a településen, mert van, hogy egy kilométert is kell gyalogolni a következő váróig.

Sándor József

Mihu Julianna nyolc éve él Balatonfüreden, Erdélyből költözött  a településre. Nagyon elégedett a várossal és annak fejlődésével. Szeretné, ha a következő időszakban is hasonlóan eredményesen fejlődne a város.

Mihu Julianna

Szakál Lászlóné és Börcsök Tibor Kiskunhalasról jöttek a Balatonra pihenni. Siófokon szálltak meg, de sokfelé kirándulnak, vasárnap pedig Balatonfüreden sétáltak és egy padon pihenve élvezték a tájat. Egy hétig maradnak a tópartot. Mivel nincsenek otthon, nem tudnak szavazni, hiszen átjelentkezésüket sem kérték a választáshoz. Azt mondják, nem hiszik, hogy rajtuk múlna az eredmény.

Szakál Lászlóné és Börcsök Tibor

Teljesen kiment a fejéből, hogy ma választás van - mondta Pálos Ildikó a Naplónak. A fiatal nőnek Pécsen kellett volna szavaznia, de állítása szerint elfelejtette, hogy ma van a választás. Hétvégén vitorlás tanfolyamon volt Balatonfüreden, szerinte ez amúgy is sokkal jobb program, mint a szavazás.

Pálos Ildikó elfelejtkezett a választásról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!