Balatonfűzfő

2013.06.04. 11:34

Június végére elkészül a Föveny strand

Bruttó 113 millió forintból újítják meg a Föveny strandot, az átadási határidő június 28. – tudtuk meg a település polgármesterétől.

Varga Domokos Péter

Marton Béla elmondta, a múlt év nyarán döntött úgy a testület, hogy saját erőből újítja fel a Föveny strandot. Azután kezdődött el az adminisztratív előkészítés, köztük a közbeszerzési eljárás. Az ezen született döntést azonban az egyik vesztes megtámadta, a bíráló bizottság viszont minden kérdésben az önkormányzatnak adott igazat. A beruházás idén februárban indult el.

Az önkormányzat kezdetben bruttó 100 millió forintban határozta meg a beruházás nagyságát, ezt a kivitelezés folyamán 13 millióval meg kellett emelni.

A beruházást csak részben végzi az önkormányzat, az összesen kilenc vendéglátóipari, kereskedelmi egységet a bérlők építik meg. Az épület alatti, mintegy negyven négyzetméter földterületért évi nettó 700 ezer forint bérleti díjat fizetnek. A bérleti jogot az építők 25 évre kapták meg. Az ingatlanok az elkészültük után az önkormányzat tulajdonába kerülnek.

Az akadálymentesített főépületet – benne a vizes blokkal, öltözőkkel, pelenkázóval, kerékpártárolóval, értékmegőrzővel – az önkormányzat építteti meg, a régit teljesen lebontották. Ennek elkészülte után – várhatóan a hétvégétől – kinyitják a strandot. Belépődíjat azonban csak akkor kérnek, ha teljesen átadták a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!