Balatonfűzfő

2015.01.06. 06:45

Gyűjtést szervezett a fűzfői önkormányzat

Balatonfűzfő - Nemcsak az év végi ünnepek tájékán fontos feladat, hogy segítsünk azoknak az embertársainknak, akik nehéz körülmények között élnek.

Kovács Erika

Ezt mondta ünnepi köszöntőjében Marton Béla polgármester, a városházi karácsony alkalmával, a gyönyörűen feldíszített épület aulájába.

A település elöljárója beszédében többek között utalt arra is, hogy öt esztendővel ezelőtt döntöttek úgy, hogy az év végi ünnepek apropóján a a Városháza kapuját a lakosság előtt is megnyitják oly módon, hogy a falak között is meghitt hangulatot teremtenek. Ezt tették a szervezők ebben az évben is, hisz a helyi fellépők, köztük a Balaton Népdalkör, valamint Balatonfűzfő Város Vegyeskarta, az Irinyi János Általános Iskola harangjátéka, illetőleg Kövécs Dániel zene iskolás diák orgona előadása mindenkit lenyűgözött. - A produkciók révén a fellépők megajándékozták a közönséget lelki feltöltődéssel is - fogalmazott a polgármester.

Az idei ünnepen már a város karácsonyfája is különleges meglepetést nyújtott a szép számú közönségnek, ugyanis Csuka Péterné vezetésével a Jókai Közszíntér Kézműves Klub egyedi ajándékokat készített a fenyőfára. Ezeket a darabokat, köztük szép számmal lehetett látni olyanokat is, amelyek korábbi kiállítások díjnyertes alkotásai elsősorban természetes anyagokból és kivételes ízléssel formázták meg a klub művészemberei Meglepték a várost többek között csuhéból, fából, szalmából, valamint tobozból összeállított különlegességekkel, mások pedig horgoltak csipkedíszt a város karácsonyfára. Marton Béla polgármester külön köszönetet mondott a klub tagjainak a szép, igényes meglepetésekért, illetőleg a karácsonyfa díszekért.

Az est fénypontját adta az adományok bemutatása, amit az önkormányzat és a Katolikus Karitasz helyi csoportja kezdeményezésére gyűjtöttek össze a lakosság, illetőleg az adakozók, a segítőszándékú balatonfűzfőiek körében. Az idei ünnep előtt is kiderült, hogy ebben a városban is élnek szép számban olyan emberek, illetőleg családok, köztük kisgyermekesek, akik nagyon rászorultak arra, hogy segítsenek nekik például élelmiszerben, valamint a háztartásban használatos különféle eszközökben, amiket ők szűkös anyagi helyzetük miatt nem tudnak megvásárolni. A jelenlévők nagy örömmel látták, hogy idén is jelentős adományt tudnak szétosztani ezek között az emberek között, akiket egy ebédre is meghívtak.

A városi karácsony hangulatát meghittségét az adományozás külön emelte. Egy helybeli vállalkozó támogatásával pedig mindenkit megvendégeltek a szervezők a városházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!