Balatonfűzfő

2015.08.17. 16:35

A strand, ahol örülnek a szélnek

Balatonfűzfő - Gyerekkoromban jártam utoljára a fűzfőiek által talán legjobban látogatott strandon, de mindig is egy családias, kedves helyre emlékeztem.

Kekk Sára

Amint belépünk, magával ragad az a csendes, nyugtató hangulat, amitől szinte rögtön lelazul az ember, nem kezd el kapkodva árnyékos helyet keresni, nem esik kétségbe, ha pár lépéssel többet kell megtennie, ha egy finom hekket enne. Már megközelíteni is hihetetlenül egyszerű, hiszen a buszmegálló és a vasútállomás is reális közelségben található. Persze aki sportosabb, bringával is bátran nekivághat az útnak, a strand belterületén, jól látható helyen le is parkolhatja járművét a biciklitárolóban. Az autósokat egy óriási parkoló várja, melynek kilencven százaléka árnyékos, köszönhetően a parkoló szinte teljes területét lefedő fáknak.

A strand egyedülálló fekvésének köszönhetően reggeltől estig folyamatosan képes sütni a nap

Két éve, 2013-ban újult meg a balatonfűzfői Fövenyfürdő, mely talán a Balaton-part egyik legfiatalabb strandja. Az újításoknak köszönhetően az egyik legvonzóbb strandjává vált a településnek, az itt élők és a városba látogatók örömére. A változások ellenére az árak kedvezőek maradtak, ami még vonzóbbá teszi a vendégek számára, ráadásul a helyiek kiválthatják az Öböl-kártyát, mellyel gyakorlatilag fillérekért élvezhetik a strand örömeit.

Egyedülálló fekvésének köszönhetően reggeltől estig folyamatosan süti a nap, de a part nagy részét lefedő fáknak köszönhetően mindig találhatunk árnyékos helyet. A széltől sem kell tartanunk, hiszen a partot érő nagyobb fuvallatokat lecsendesíti az északi oldalon húzódó hegy. Mivel szinte a Balaton északkeleti csücskében vagyunk, nagyon szép kilátás nyílik mind a déli, mind az északi partra. A medre homokozott, egyenletesen mélyül, csak a lépcsők 1,5 2 méteres környezetében találtunk apró gyöngykavicsokat. A strand zöldterülete szépen parkosított, én a folyamatos hőség számlájára írnám a néhány helyen kiégett füvet.

A gyerekek körében a trambulin, míg az idősebb korosztálynál a mini golf és a wakeboard a felkapottabb
Fotó: Kekk Sára

Mind a strand főépülete, mind a vízbe jutás is megfelelően felszerelt a mozgáskorlátozottak igényeinek, így akadálymentes főbejárat és mosdók, valamint a mozgássérülteket segítő, vízbeemelő szerkezetet is felszereltek. A kisgyermekesek is megtalálnak mindent, amire szükségük lehet, a pelenkázókkal ellátott vizesblokkok mellett a strandon több szabadtéri játszóeszköz található, többpályás csúszda, ugrálóketrec, pingpongasztal és mini golf is működik, valamint a vízi sportokhoz is állítottak fel kapukat, kosarakat, sőt, még egy kisebb wakeboard-pályát is kialakítottak a strand szélén. A strand játszótere inkább a kisebbeket vonzza, a nagyobbacska korosztálynak már kicsinek tűnhet a placc.

Mindent összevetve egy szépen füvesített, nyugodt környezet, rendkívül kedves dolgozók, a gyerekeknek kedvező, fokozatosan mélyülő víz, családias légkör várja a vendégeket.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!