Békás

2016.10.18. 19:35

Az időseket ünnepelték - Az odafigyelésről és a találkozásról szólt az összejövetel

Békás - A köszöntésről, az odafigyelésről, a személyes találkozásokról, a közös beszélgetésről és a szépkorúak megvendégeléséről szólt a falu idősek napi ünnepsége.

Polgár Bettina

Az esemény a helyi önkormányzat szervezésében valósult meg. Farkasné Csendes Tímea, Békás polgármestere az ünnepségen mondott köszöntőjében rámutatott: köszönettel tartozunk a jelenért az időseknek, a nagyszüleinknek, a szüleinknek és mindazoknak, akik előttünk jártak.

- Ők azok, akik megtanítottak minket, hogyan hasznosítsuk tapasztalataikat, miképpen éljünk azzal a tudással, amit tőlük kaptunk. Most már rajtunk a sor, hogy a tudást, a tiszteletet, a szeretetet gyermekeinknek továbbadjuk, és megtanítsuk őket az idősebbek tiszteletére - fogalmazott a település vezetője.

Horváth Istvánt külön köszöntötte Farkasné Csendes Tímea
Fotó: Teket István

Az összejövetelen Farkas Bence és Mezei Kristóf verssel szórakoztatta a jelenlévőket, Farkasné Csendes Tímea, Mezeiné Horváth Andrea, Borsi Tünde és Horváth Edina pedig a Bözsi mindent elintéz című kabarét adták elő. A község vezetője köszöntötte Békás legidősebb hölgy lakosát, a kórházban tartózkodó Tüske Jenőnét, Piri nénit, valamint a 95 esztendős Horváth Istvánt, aki a falu legidősebb férfi lakosa.

Az esemény résztvevőinek ízletes vacsorával is kedveskedtek, emellett az idősköszöntés alkalmával díjazták A legszebb konyhakertek elnevezésű program legeredményesebb résztvevőit. A végig jó hangulatú összejövetel zárásaként a jelenlévők nagy örömére Greznár Zoltán és zenekara szolgáltatta a talp-alávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!