Békás

2016.12.27. 18:45

Együtt hangolódtak az ünnepi időszakra

Békás - Betlehemet, valamint közös karácsonyfát állítottak az ünnep jegyében a békásiak - tudtunk meg Horváth Edina kulturális közfoglalkoztatottól.

Polgár Bettina

A jeles esemény alkalmával Farkasné Csendes Tímea, Békás polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, akik karácsonyi énekeket és szavalatokat is hallhattak. A továbbiakban a helyi kultúrházban folytatódott a meghitt összejövetel. - A kultúrház ezen a napon nagyon picinek bizonyult, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy a helyi gyerekek és felnőttek milyen műsorral kedveskednek a résztvevőknek - fogalmazott az esemény kapcsán Horváth Edina.

Minden korosztályt megmozgatott a hangulatos ünnepi műsor Fotó: Teket István

A kulturális közfoglalkoztatott kiemelte, a műsorban a legkisebbektől az idősebbekig minden korosztály részt vett, a gazdag programot pedig mese, vers és tánc egyaránt színesítette, majd Farkasné Csendes Tímea kívánt kellemes ünnepeket a jelenlévőknek.

- A rendezvény alkalmával a helyi önkormányzat vendégül látta a nézőket és az ünnepi műsor szereplőit. Nagyon szép szokás ez már évek óta. Meleg teával és forralt borral kedveskedtek a résztvevőknek, emellett az asztalokon olyan édességek kaptak helyet, melyeket a műsorra érkezők készítettek.

A sok finomságot közösen fogyasztottuk el, és jóízűen beszélgettünk közben - tette hozzá Horváth Edina.

- Békás lakosaira, illetve a gasztronómia iránt érdeklődőkre ezen az összejövetelen egy rendkívül különleges meglepetés is várt, ugyanis elkészült a falu 2017-es receptnaptára. A díszes kiadványban az idei falunapi főzőverseny képei, valamint a település lakosai által készített ételek fotói és receptjei is helyet kaptak - jegyezte meg a kulturális közfoglalkoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!