Belföld

2009.01.23. 03:28

Félmilliót kínál a rendőrség információkért

<b>Pápa</b> - Ötszázezer forint jutalmat tűzött ki a Veszprém megyei rendőrfőkapitány annak, aki hasznos információkat tud adni a nyomozóknak, hogy minél előbb kézre kerítsék a térségben garázdálkodó rablót.

Mátételki András

Dr. Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta, Pápán és térségében a rablássorozat tavaly december 29-én kezdődött. Az eddigi bűncselekmények helyszíne két-két esetben Pápa és Mihályháza volt, egy alkalommal az ismeretlen tettes Pápadereskén rabolt.

Egy kivételével idős, egyedülálló embereket - főleg nőket - támadott meg az éj leple alatt úgy, hogy a házakba erőszakos módon jutott be. 

A meglepetésszerű akciója során néhány esetben megkötözte áldozatait, majd készpénz, bankkártya és ékszerek után kutatott. 

A sértettek egy 30-35 év körüli, közel 175 centiméter magas, átlagos vagy inkább sovány testalkatú, dohányos férfiról számoltak be, akinek amolyan fátyolos a hangja, akcentus és tájszólás nélkül beszélt. Fején csuklyával vagy maszkkal jelent meg, s felmerült olyan adat, hogy egy régi típusú piros gépkocsit használ. 

Jelenleg a pápai rendőrkapitányság minden embere a rabló kézre kerítésén dolgozik, erősítést kaptak a megyei főkapitányságtól. A feltételezett tettesről bankjegykiadó automata és térfigyelő kamera is felvételt készített. 

Aki a súlyos bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, jelezze a kapitányság 89/313-011-es telefonszámán vagy jelentse be a telefontanú vonalán: 80/555-111. 

A szóvivő hangsúlyozta, a nyomravezető személye a tettes és a nyilvánosság előtt titokban marad. A főhadnagy aláhúzta: aki Pápán és térségében nyugovóra tér, előtte minden nyílás-zárót csukjon be, a zárból vegye ki a kulcsot, a redőnyt engedje le, a spalettát pedig csukja be. 

A telefonja legyen üzemképes, feltöltött állapotban. Ha készüléke alkalmas rá, programozza be a gyorshívót. Ha bármilyen szokatlan zajt észlel, hívja fel a 107-es vagy a 112-es segélyhívót, értesítse szomszédját, hozzátartozóját. 

Azok az egyedül élő, idős emberek, akiknek nincsenek a közelükben hozzátartozók, kérhetik a pápai kapitányság segítségét mind a városban, mind vidéken. 

A bűnmegelőzés terén dolgozó munkatársuknak az is a feladata, hogy időről időre felkeresse a hajlott korú embereket. Akik kérik, az ő utcájukban majd gyakrabban megfordul a járőrautó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!