Belföld

2009.01.29. 03:26

Kevesen fizetnek sokat - Fodor sajtótájékoztató

<b>Veszprém</b> - Mi, liberálisok hiszünk abban, hogy Magyarországon félre kell tenni a kicsinyes, személyeskedő vitákat, mert ez nem szolgálja az ország érdekeit.

Varga Domokos Péter

Az SZDSZ elnöke mondta ezt tegnap veszprémi sajtótájékoztatóján. 

Fodor Gábor
kifejtette, mind a Fidesznek, mind a szocialistáknak el kell gondolkodni azon, hogy a köztük megnyilvánuló gyűlölet árt hazánknak. Meg kell találni azokat a pontokat, melyekben a parlamenti pártok együtt tudnak fellépni, közös platformot tudnak kialakítani.

A pártelnök kifejtette az SZDSZ álláspontját arról is, milyen válságmenedzselő intézkedéseket tartanak szükségesnek. Mindenekelőtt az állam költségeinek csökkentését, elsősorban az állami újraelosztás területén. Ez nálunk körülbelül ötven százalék, míg az unióban ez negyven százalék tájékán mozog. 

Túl sok mindennel foglalkozik az állam, túl sok minden megy rajta keresztül, ráadásul ezt a funkcióját nem végzi el jól. 

Szétaprózott az önkormányzati rendszer, normális mértéken felüli az önkormányzati és parlamenti képviselők létszáma, rosszul, a rászorultsági elvet figyelmen kívül hagyva működik a szociálpolitikai rendszer - említett néhány példát a pártelnök.

Kérdésre válaszolva elmondta, az SZDSZ régóta javasolja az adóterhek átcsoportosítását, mert nem tartható fenn az az állapot, hogy kevesen fizetnek sokat . A liberálisok adónövelést nem támogatnak, mert ez olyan irányba lökné el a politikát, hogy megspóroljon a költségcsökkentés területén fontos lépéseket .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!