Belföld

2009.01.29. 03:27

Még ötmilliárd a repülőtérre

<b>Szentkirályszabadja</b> - A szerződésben vállalt határidőre, 2010. szeptember 25-re elkészül a polgári repülőtér - közölte tegnap a község polgármesteri hivatalában tartott sajtótájékoztatón <em>Ciráki Csaba</em>, a beruházó BudaWest Zrt. igazgatósági tagja.

Varga Domokos Péter

A két érintett település - Veszprém és Szentkirályszabadja - polgármestere, valamint a területet megvásárló BudaWest Zrt. képviselői tartottak egyeztetést arról, hol tart a repülőtér előkészítése. 

Iványi András,
Szentkirályszabadja polgármestere reményét fejezte ki, hogy a vállalt határidőre megnyílik a repülőtér. 

Debreczenyi János
arra hívta fel a tulajdonosok figyelmét, hogy vegyék fel a kapcsolatot az érintett területek - Pannon Egyetem, gazdasági élet, turizmus - képviselőivel a beruházás mielőbbi megvalósítása érdekében.

Az elmúlt két év során kétmilliárd forintot fordítottunk a projektre, beleértve ebbe a terület megvásárlását, a továbbiakban az előkészítésre, a különböző engedélyek beszerzésére még további 5- 600 millió forintos keretet szavaztak meg a tulajdonosok - mondta el a BudaWest Zrt. igazgatósági tagja. 

Ciráki Csaba
arról is szólt, terveik szerint ez év végén befejezik az előkészítést, ezzel párhuzamosan már megkezdik a kivitelezést. A kívánalmaknak és a saját maguk által támasztott igényeknek megfelelő repülőtérre efölött még ötmilliárd forintot szándékoznak fordítani. 

Balatonalmádival egyeztetnek, február 16-án lakossági fórumon tisztázzák a felmerült vitás kérdéseket, a félelmek mintegy kilencven százalékban megalapozatlanok - mondta el kérdésre válaszolva Ciráki Csaba.

Nem tudnak lakossági fellebbezésről, ha lesz ilyen, remélik, hogy kellő szakmaisággal, közérthető módon el tudják oszlatni az aggodalmakat - válaszolta lapunknak a BudaWest Zrt. képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!