Belföld

2009.02.26. 03:27

Fűzfői változások

<b>Balatonfűzfő</b> - Elfogadta a helyi képviselő-testület - tíz igen és két nem szavazattal - az idei költségvetést: a város kétmilliárd 197 millióból gazdálkodik, s 124 millió forint hiánnyal számol.

Mátételki András

A fejlesztések között szerepel a művelődési ház és a könyvtár felújítása, amire már nyertek 99 millió forintot, az önkormányzatnak ehhez 11 milliót kell hozzátennie. 

Hatmilliót szánnak a strandok fejlesztésének előkészületeire, tervezésére. Igen tetemes összegbe, 55 millióba kerül a temető melletti önkormányzati föld felparcellázása, ahol a város 17 közművesített telket kíván kialakítani. 

Pályázatok előkészítésére 20 milliót szánnak. Például majd elkészítik a 71-es és a 72-es út csomópontjának, az úgynevezett deltának a rendezési tervét. A tobruki és az alsófűzfői városrészben közösségi épületet szeretnének létrehozni. 

Az általános iskola, valamint több utca, járda felújításának tervét készítik elő, hogy egy majdani pályázatra időben jelentkezhessenek. 

A képviselők kedden megszavazták, hogy idén kilenc százalékkal többet kelljen fizetni a szemétszállításért, viszont nem javasolták a két gyógyszertár rövidebb nyitva tartását. 

Hozzájárultak ahhoz, hogy a közútkezelő kht. egy-egy gyalogátkelőt építsen ki a 71-es büfénél és a postánál május végéig a 4,5 milliós pályázati pénzből (ebből tíz százalékot az önkormányzat fizet).

Nem támogatták az Öveges József Szakképző Iskola igazgatójának azt a kérését, hogy a fiúkollégium előtti parkban lebontsák az évtizedekkel ezelőtt, a kőművestanulók által készített KISZ-emlékfalat. 

Az indoklásban az is szerepelt, hogy korábban kivágták a veszélyessé vált nyárfákat, most már parkosítanának. A képviselők meghallgatták a királyszentistváni szilárdhulladék-lerakó projektvezetőjének tájékoztatását. 

Tasnádi Tibor
elmondta, a munkálatok márciusban kezdődnek, az év végére befejeződnek. 2010 második felében már élesben működik a telep. Javasolta a 60 literes tárolóedények beszerzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!