Belföld

2009.05.23. 02:27

Helyi fiatalok kívánságlistája - Ifjúsági ház Palotán

Várpalota - Egész napos, fiataloknak szóló programsorozattal ünnepelték tegnap a településen a 30 millió forintból elkészült ifjúsági ház megnyitását.

Szabó Péter Dániel

A csütörtök esti, önkormányzati képviselőknek és intézményvezetőknek tartott ünnepélyes megnyitót követően pénteken már a fiataloké volt a főszerep a Vásárhelyi András tagiskola kihasználatlan részében kialakított ifjúsági házban. Délelőtt humoros meseműsoron szórakoztak az óvodások.

Délután a Los Andinos zenekar, az Égi Kapunyitó Dobkör adott koncertet, de fellépett a fiatalok által nagyon várt tinibálvány, Mark is. 

Közben sem unatkoztak azok, akik kilátogattak a Tési utcai ifjúsági ház megnyitójára, hiszen látványos fitnesz- és tornabemutató szórakoztatta a közönséget. 

A mintegy 30 millió forintból átalakított és berendezett ifjúsági ház megnyitásán közel fél éve munkálkodik a Pappné Csővári Zsófia vezette csapat. 

- Mivel a helyi fiataloknak készült az intézmény, az iskolások kérdőíves válaszai alapján terveztettük meg és alakítottuk ki az ifjúsági házat - mondta el kérdésünkre az öt dolgozót irányító intézményvezető. 

A nagyterem mellett - ahol koncerteket, tinidiszkót és a jelentkező csoportoknak tánc-próbákat tartanak majd - több kisebb helyiségben is elüthetik szabadidejüket a fiatalok. 

A kényelmes fotelekkel ellátott internetkávézóban két laptop és vezeték nélküli internet várja az ifjakat, míg a számítástechnikai barlangban hat személyi számítógépen szörfözhetnek a világhálón. 

A kreatív műhelyben a tervek szerint kézműves foglalkozásokat tartanak majd, de a helyiség a palotai és környékbeli művészeknek is kiállítási lehetőséget kínál. 

Most épp Széles Éva pétfürdői festő képei láthatók a falakon. A kisgyermekeket a játékokkal és diavetítővel is felszerelt babakuckó várja, míg a próbateremben fiatal várpalotai zenekarok gyakorolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!