Belföld

2009.05.20. 02:27

Lehet MÁSként is

Veszprém - Miközben tavaly egész évben 83, idén eddig már 48 embernek segített állást találni a Munkanélküliek, Álláskeresők és Segítők Veszprém megyei Egyesülete (MÁS).

Tremmer Tamás

A MÁS a munkaprogramjában kiemelten foglalkozik a hátrányos helyzetű munkanélküliekkel, a pályakezdőkkel. A legnagyobb problémát az álláskeresőknél változatlanul az információhiány jelenti, áll az egyesület tavalyi évéről szóló beszámolójában, amit az egyesület tegnapi közgyűlésén tárgyaltak meg. 

Az álláskeresők közül a gazdaság folyamatos változását nagyon kevesen tudják nyomon követni, fejtette ki Kósa József elnök. Ezek az emberek kevés információt kapnak a munkaviszony megszüntetése után a volt munkahelyüktől, ezt a hiányt az egyesület pótolja azok részére, akik felkeresik ügyfélszolgálatukat. Irodájukban 2008-ban 225-en jelentkeztek, nekik többek között álláspályázat írásában, állásinterjúra való felkészítésben segédkeztek. 

Patronáltjaik közül tavaly 83 embert sikerült munkához segíteniük, ők ma is dolgoznak. Idén e téren előbbre léptek, május közepéig már negyvennyolc embernek találtak munkahelyet.Az egyesületnek kiterjedt a kapcsolatrendszere is. 

Tavaly tíz konferencián vettek részt az országban, nyolc alkalommal tartottak információs előadást a megye területén, több együttműködési megállapodást kötöttek, köztük a munkaügyi központtal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!