Belföld

2009.06.17. 02:28

Katonavárosi ünnepi műsor

Pápa - Katonaváros címmel rendezték meg idén a település napját, amellyel az első szabad önkormányzati választásnak állítanak emléket.

Nagy Imre

Az évenkénti megemlékezések mindig a település történel- me szempontjából meghatározó hagyományokat elevenítenek fel. 

A Pápa, a katonaváros ünnepségsorozat keretében kedden délelőtt tíz órakor a polgármesteri hivatal folyosóján Domonkos Miklós ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka nyitotta meg A Magyar Honvédség 160 éves története című kiállítást. 

Ezt követően a tanácsteremben dr. Kovács Zoltán köszöntötte az érdeklődőket. 

A délelőtt folyamán előadások hangzottak el. Szakály Sándor hadtörténész a magyar királyi légierő létrejöttéről és koráról, Huszár János helytörténész a pápai Vitéz Bertalan Árpád Ejtőernyős Ezred történetéről tartott ismertetőt. John Zazworsky ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka a bázisrepülőtéren megvalósuló SAC/C-17-es programot ismertette.

Az ünnepi program délután fél ötkor a Fő téren folytatódott, ahol alakulatzászlót adományoztak az MH Pápa Bázisrepülőtér részére.

Este hét órakor a Nagytemplomban szentmisét tartottak városépítő gróf Eszterházy Károly püspökért.

A színvonalas programhoz a pápai levéltárban hétfőn várostörténeti forrásokból megnyílt érdekes kiállítás is kapcsolódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!