Belföld

2009.06.28. 19:22

Világos üzenet: az SZDSZ ne támogassa a vagyonadó jelenlegi formáját

Napló - A válságkezeléshez közvetlenül nem kapcsolódó vagyonadó jelenlegi formájának elutasítására kérik a budapesti szabad demokraták Kóka Jánost és a párt országgyűlési képviselőcsoportjának tagjait - közölte az SZDSZ budapesti elnöke vasárnap este az MTI-vel.

Nagy Terka

Borúzs András elmondta, hogy Kóka János frakcióvezetőhöz írt nyílt levelében emlékeztetett arra, hogy az SZDSZ fővárosi választmánya jelentős többséggel, határozatban utasította el a vagyonadó jelenlegi formáját, s ezt kérték a párt parlamenti frakciójának tagjaitól is. Hozzátette, hogy az SZDSZ országos tanácsának szombati ülésén is ilyen tartalmú határozati javaslatot terjesztettek elő, de ezt a határozatképtelenné vált ülésen nem tudták elfogadni. Az országos tanács véleménynyilvánító jellegű szavazásán azonban elsöprő többséget kapott a vagyonadó jelenlegi formájának elutasítása. "A parlamenti frakció vezetőjeként nem hagyhatod figyelmen kívül az SZDSZ e két fontos testületének egyértelmű és világos üzenetét" - állapítja meg Kóka Jánoshoz írt nyílt levelében Borúzs András.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!