Belföld

2009.07.27. 02:28

Ahol mindenkit megtapsoltak - A pénzügyminiszter is muzsikált a völgyben

Kapolcs - A Művészetek völgye látogatottságához volt hasonló a szombati délután Kapolcson, sokan látogattak el a Völgytalálka rendezvényeire.

Balla Emőke

A szerdai megnyitót meg-előzően és azt követően is joggal gondolhattuk, hogy a mostani rendezvény - amikor a Művészetek völgye szervezői nem vállalták a fesztivál megrendezését - bizonyára csendes, családias, visszafogott lesz, emlékeztetve az 1989-ben indult első kapolcsi napok hangulatára. 


A malom-szigeti vásár most is sok látogatót vonzott Kapolcson
(Fotó: Kőrösparti Beatrix)

Szombat délután azonban nem csend, sokkal inkább az elmúlt években megszokott tömeg várta a Kapolcsra érkezőket: az autók ugyanúgy parkoltak a főút mindkét oldalán, mint évekkel ezelőtt, a központban csak lépésben lehetett közlekedni. 

Mint a Művészetek völgye éveiben, a vendégek ezúttal is megtöltötték a Malom-szigetet, széles volt a választék a vásárban, a szülők alig tudták visszafogni csemetéiket, lehetett kapni lángost és kürtőskalácsot, a vendéglátóhelyek is megteltek.

Az idén elsősorban a helyi és a környékbeli előadók, együttesek, csoportok léptek fel, de koncertezett a népszerű Kistehén tánczenekar vagy a Bluespot, amiben Oszkó Péter pénzügyminiszter szájharmonikázott (amikor a szervezőkkel a fellépést egyeztették, még nem volt miniszter...). 

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium is minden évben vendég a völgyben, a középiskolások az utcaszínházi elő-adások mellett egy táblával vonultak a falu központjában: 50 forintért mindenkit megtapsolunk! 

Megtapsolták a fiúkat és lányokat, barátokat és szerelmeseket, gyerekeket és szülőket, kocsmárosokat és kalácsosokat. 

Taps jár a szervezőknek is, akik nem adták fel, a helyi segítőknek, munkásoknak, akik lebonyolították, gördülékennyé tették a rendezvényt.

A monostorapáti kavalkád szervezői elkeseredettek, ott a vártnál kevesebben vettek részt , Öcs is csendesebb volt a korábbinál, a vigántpetendi tókertben azonban jól szórakoztak a vendégek: a kis színpadon táncegyüttesek és zenekarok léptek fel, a vásárban vásárfiát és finomságokat, házi sütit lehetett kapni, kiállítások és kézműves programok várták a látogatókat. Barátságos, kellemes hely volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!