2009.07.17. 02:27
Csoki, vanília, eper - Hűsítő látogatás a veszprémi jégkrémgyárban
Veszprém - A rekkenő hőségben a legmegfelelőbb helyre, jégkrémgyárába invitálta a sajtó képviselőit az Algida, hogy kóstoljunk bele a fagyigyártás titkaiba.
Az Unilever kilenc európai jégkrémgyára közül az egyik, a veszprémi, 52 ezer négyzetméteren terül el, a jégkrém- készítésben 116 saját és 350 idénymunkás vesz részt.
A gyárban elkészített jégkrémek 20-25 százaléka itthon fogy el, a többi Európa más országaiba kerül - tudtuk meg Szatóri László gyárigazgatótól. A gyárban egy óra alatt egyébként többek között 20- 25 ezer Magnum jégkrém készül.
Tehát Veszprém összlakosságának két és fél óra alatt legyártanának egy-egy ilyen hűsítő nyalánkságot. Ehhez a mennyiséghez egyébként ezer tonna csokit és tejet, valamint több mint kétszáz tonna kakaóport használnak fel.
Magyarországon a csoki, vanília, eper ízek a legnépszerűbbek, az utóbbi években azonban jelentősen előretörtek a Carte dOr prémium termékek között az olyan jégkrémdesszert-különlegességek, mint a fekete-erdei torta, a somlói, a Rákóczi túrós, vagy az idei év újdonsága, a dobostorta.
A vitalitás, az egészséges életmód jegyében egyébként cukorbetegeknek és diétázóknak vagy szimplán csak az egészségükre figyelőknek is kínálják a megszokott ízeket light , azaz cukormentes formában.