Belföld

2009.07.14. 02:28

Mérgező anyag a borítékban? Boríték fehér porral

Vaszar - Gyanús fehér port tartalmazó borítékot kapott Politzer Sándor, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke hétfőn.

Munkatársainktól

- A félelemkeltés aljas módja ez, de én nem ijedek meg! Nem félek és ugyanúgy folytatom tovább a munkámat - üzent lapunk hasábjain keresztül jóakaróinak Politzer Sándor, aki elmondta még, hogy unokáit megviselték a történtek, és nagyon féltek, amikor a hatóság emberei vegyvédelmi ruhába öltözve átvizsgálták az otthonukat. 

Az egyesület elnöke a postával kapta a borítékot, amiben egy kis tasakot talált Egségedre! felirattal az oldalán és gyanús fehér porral a belsejében. 

A kiérkező rendőrök és a katasztrófavédelmisek lezárták az utcát és vegyvédelmi felszerelésben közelítették meg a szobát, ahol a gyanús boríték pihent.

Most már csak a szoba fertőtlenítéséhez használt formaldehid szaga és az ajtón lévő Biológiai veszély! feliratú matrica árulkodik ottlétéről. A borítékról, amit a hatóság emberei elszállítottak, Politzer Sándor elmondta, hogy neki volt címezve, és a bélyegző szerint Vácon adták fel, de azt nem tudja, hogy ki állhat emögött.

- Talán az egy hónappal ezelőtti holokauszt-megemlékezésen mondott beszédem szúrhatta valakiknek a szemét, amelyben a hazánkban egyre nagyobb teret nyerő szélsőségek ellen emeltem fel a hangomat - fogalmaz az egyesület elnöke.

Dr. Lauer János ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője érdeklődésünkre elmondta, hogy tegnap kollégái a helyszínen elvégezték a gyorstesztet, ami negatív eredményt hozott. 

A küldeményt az ÁNTSZ-nek adták át további elemzésre. Megjegyezte, hogy a háromtagú vegyisugár-felderítési csoport az elmúlt hétvégén Keszthelyen is járt, ahol egy országgyűlési képviselő kapott ismeretlen anyagot tartalmazó küldeményt. Kollégái ezt a feladatot öt megyében látják el.

- Egyszerűen elképesztő ez az eset! Az elmúlt időszakban lehetett arról hallani, hogy ilyen küldeményeket kaptak egyes közéleti, orszá-gos szereplők. De hogy itt, vidéken is előforduljon, ez nonszensz. 

Politzer úr a pápai zsidó kulturális, hagyományőrző egyesület elnöke. Soha senkinek nem ártott. Az általa vezetett, hagyományokat őrző-védő civil szervezet eddig is szép, példás rendezvényekkel gyarapította a kulturális-művészeti palettát. Megbecsülésre érdemes! 

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége hisz a szeretet és az összefogás erejében. Minden etnikai, felekezeti kisebbséget meg kell védeni. Szomorú, hogy a gyűlölet, a kirekesztés, a rasszizmus réme újra fenyeget. Ez ellen fel kell emelni minden békeszerető embernek a szavát! - reagált a történtekre a MEASZ képviseletében Kerecsényi Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!