Belföld

2009.07.17. 12:24

Wittinghoff Tamás is kilépett az SZDSZ-ből

Budapest - Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, valamint két helyi, SZDSZ-es bizottsági elnök is úgy döntött, kilépnek a Szabad Demokraták Szövetségéből - közölte a polgármester.

MTI

A közleményből kiderül, hogy az erről szóló levelüket pénteken eljuttatták a párt vezetésének. 
    
Wittinghoff Tamás polgármester, valamint Bíró Gyula és Molnár Gábor önkormányzati bizottsági elnökök azt írták indoklásként: "a párt hosszú ideje tartó sodródása mellett döntésünket alapvetően a július 12-én megválasztott új vezetés politikai mondanivalója, és elfogadhatatlan hangneme váltotta ki, amellyel a továbbiakban nem kívánunk közösséget vállalni."
    
Az SZDSZ-ből a hétvégi elnökválasztás óta több ismert politikus is kilépett. Vasárnap az elnökválasztáson utolsó helyen végzett Weinek Leonárd jelentette be, hogy kilép a pártból.
    
Hétfőn a párt több alapítója és támogatója, köztük a demokratikus ellenzék egykori tagjai közös levélben tudatták, hogy kilépnek az SZDSZ-ből. A levelet Ara-Kovács Attila, Fodor Tamás, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Konrád György, Kozák Márton, Lakner Judit, Rajk László, Rajk Judit, Szenthe Antónia és Szira Judit írta alá.
    
Kedden Novák Éva Borsod és Jüttner Csaba Szabolcs megyei elnökök mondtak le posztjukról és hagyták el az SZDSZ-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!