Belföld

2009.08.27. 10:35

Cselgáncs-vb - Ungvári Attila a negyeddöntő küszöbén

Rotterdam - A 73 kg-os Ungvári Attila második mérkőzését is megnyerte a rotterdami cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján. További hírek a vb-ről itt!

Nagy Terka

Az idei Hungária Kupán és a moszkvai Grand Slam-viadalon bronzérmes magyar a chilei Fernando Salazar után a tadzsik Farhod Rahimovval találkozott, és az öt perc során - sok meddő földharc mellett - csak egy-egy intést láthattak a nézők. 

Jött tehát az aranypontig tartó hosszabbítás, amely csupán egy percet tartott, mivel a Karvaly becenévre hallgató ceglédi dzsúdós ekkor jukót érően vitte földre riválisát.

A 20 éves "kis Ungvári" a negyeddöntőért a kétszeres Eb-második izraeli Yoel Razvozovval száll szembe.

Karakas a legjobb nyolc között

Harmadik győzelmével az 57 kg-os Karakas Hedvig bejutott a legjobb nyolc közé a rotterdami cselgáncs-világbajnokság csütörtöki versenynapján.

A 19 éves miskolci reménység a dél-koreai Csi Hje Mjung és az észt Julia Bezko után a kínai Ma Jing-nannal (Ma Yingnan) találkozott. Az idén Eb-bronzérmes magyar folyamatosan támadott, ellenfelét háromszor is megintették, így ekkor már vazaarira duzzadt az előny.

Aztán 1:14 perccel a vége előtt Karakas - akárcsak előző meccsén - kőkeményen leszorította riválisát, és az ellenállhatatlan ölelésben töltött 20 mp elég volt az újabb vazaarihoz, ami egyben ippont jelentett.

Karakas a negyeddöntőben az Eb-második, négy Világkupa-versenyen diadalmaskodó azeri Kifajat Gaszimovával néz farkasszemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!