Belföld

2009.08.17. 11:47

Diósgyőrben bontják a lelátókat

Miskolc - Harmadik szakaszához érkezett Diósgyőrben a labdarúgó-stadion rekonstrukciós programja.

MTI

Az első lépésben megvalósult a villanyvilágítás (2006), a következőben a tribün, az öltöző, valamint a kiszolgálóhelyiségek újultak meg (2008), hétfőn pedig megkezdték a stadion állóhelyén, a keleti oldalon hét szektor bontását.
    
A létesítményben tartott sajtótájékoztatón Káli Sándor polgármester elmondta: a borsodi megyeszékhelynek nincs arra anyagi fedezete, hogy mindent egy ütemben valósítson meg, de szakaszosan igyekeznek teljesen új külsőt varázsolni a sok nagy csatát megélt stadionnak.
    
Varga László önkormányzati biztos hangsúlyozta: a munkálatok várhatóan hét hónapig tartanak, így március végén fejeződnek be. Ennek keretében elbontanak az állóhelyen hét szektort - amelyek egyébként 1968-ban épültek -, helyükre pedig fedett, ülőhelyekkel ellátott karéj kerül. 

Ezeken a székeken 3483 drukker foglalhat majd helyet. A lelátók alatt kiszolgálóhelyiségek, büfék, mellékhelyiségek kapnak helyet, amelyek segítik a kulturált szórakozást.
    
A költségek 400 millió forintot tesznek ki, ebből 300 millió kormányzati támogatás, 100 milliót pedig a miskolci önkormányzat teremt elő.
    
Miskolcon azt tervezik, hogy a munkálatok befejezése után 2010-ben az északi, illetve déli kanyarokban található szektorokat is megújítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!