Belföld

2009.09.29. 08:40

Tévedtek a Nógrádban elgázolt férfi azonosításakor

Salgótarján - Azonosították, majd el is temették azt a férfit, akit halálra gázolt egy autós augusztusban Nógrád megyében. Csakhogy kiderült, hogy a hozzátartozó tévedett, amikor azonosította a halottat, testvére ugyanis él, jelentkezett a zagyvaszántói polgármesteri hivatalban.

MTI

Egy 35-40 év körüli kerékpáros férfit augusztus 12-én gázoltak el a 21-es főúton a szurdokpüspöki elágazó közelében - mondta Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
    
Mivel a rendőrség nem tudta azonosítani az áldozatot, felhívást tett közzé. A szóvivő elmondta, hogy a férfit ezután a testvére azonosította, aki tanúvallomásban is kijelentette: határozottan felismeri őt.
    
A szerencsétlenül járt férfit elhamvasztották, majd köztemetésen el is temették mint zagyvaszántói lakost - mondta el az MTI-nek Oldal Alfréd, a Heves megyei Zagyvaszántó polgármestere.
    
A faluban azonban hamar kiderült, hogy az "eltemetett" testvér él, és egy vállalkozónál dolgozik. Az őt holtában felismerni vélő rokona azonban erről mit sem tudott.
    
A férfi kiment a temetőbe, megnézte a "saját sírját", majd jelentkezett a polgármesteri hivatalban. Családja pedig most azt követeli a hivataltól, hogy távolítsák el a családi sírból az idegen urnát.
    
A rendőrség újabb felhívást tett közzé, amelyben továbbra is keresi mindazokat, akik felismerik az elhunytat. Igaz, most már csak a fényképekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!