Belföld

2009.10.01. 02:28

Megújult az egészségház

Veszprémvarsány - Uniós forrásból megújult egészségházat avattak a településen, amely a környező községek lakóit is fogadja majd.

Sikos Gábor

Számos érdeklődő volt kíváncsi a felújított egészségház átadójára, amit a helyi iskolások műsora tett még ünnepélyesebbé.

- Tavaly adtunk be pályázatot az egészségházunk megújítására, és nyertünk 25 millió forintot. A beruházás összesen 35 millióba került, a támogatás feletti összeget a veszprémvarsányi önkormányzat biztosította - mondta el Németh Csaba, a település első embere.

Kicserélték a nyílászárókat, kívül-belül újravakolták az épületet, és akadálymentesítették. A mozgássérülteknek kialakított parkoló és rámpa mellett gondoltak a gyengén látókra és a hallássérültekre is. Őket speciális műszerek segítik abban, hogy színvonalas ellátásban részesüljenek. Az épületben van házi- és gyermekorvosi rendelő, valamint fogászat, de védőnői tanácsadó is működik majd itt, és a helyiek mellett a környező településekről érkező pácienseket is ellátják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!