Belföld

2009.10.19. 06:50

Vasutassztrájk - Az ország számos pontján újraindult a vasúti forgalom

Hétfőn reggel nyolc órakor már az ország több pontján felfüggesztették a sztrájkot a vasúti dolgozók, így folyamatosan javul a vasúti közlekedési helyzet.

MTI

Hétfőn hajnalban szinte az egész országban leállt a vasúti forgalom azt követően, hogy nulla órakor a VDSZSZ megkezdte "időben és térben is gördülő" sztrájkját, a műszakváltásokkal azonban egyre több vasutas veszi fel a munkát, így számos helyen már megindult a közlekedés.

A Győr-Veszprém vasútvonalon több állomáson, a Dombóvár-Gyékényes teljes vonalon, a dél-balatoni vonalon és Siófok állomáson sztrájkolnak a forgalmi dolgozók.

Szombathelyen hétfőn reggel a vasutas dolgozók nagy többsége felvette a munkát, ezért a VDSZSZ által meghirdetett sztrájk nem volt hatékony - tájékoztatta az MTI-t Fábián Kálmán, a szakszervezet helyi vezetője.

Fábián Kálmán arról nem kívánt adatokkal szolgálni, hogy a szombathelyi igazgatóság területén hányan sztrájkoltak. Elmondása szerint a forgalmi szolgálattevők és a jegyvizsgálók között is akadt aki csatakozott a sztrájkhoz, főleg a Veszprém-Zirc vonalon, amely felmerült a megszüntetésre ítélt vonalak között.

Hétfőn reggel fél nyolckor Szegeden és térségében, valamint Nyíregyházán már beszüntették a sztrájkot, Nagykanizsán nem sztrájkoltak. Pécsről szintén indulnak vonatok, Barcs felől azonban nem érkezett szerelvény.

A MÁV szerint a budapesti pályaudvarokon is közlekednek a vonatok és az InterCity-k is elindultak.

A GYSEV vonalain is járnak a vonatok, az InterCity-k is közlekednek Sopron és Budapest között.

A VDSZSZ sztrájkja miatt a BKV nem érzékelte buszforgalmának növekedését hétfőn reggel, de figyelik az érintett vonalakat, így ha szükség van rá újabb járműveket állítanak forgalomba.

A Népligeti buszállomáson a megszokottnál több utas van, a Volánbusznak tartalék járműveket kellett átcsoportosítania a sztrájk miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!