Belföld

2009.12.17. 09:16

Danubius-per - Januárra napolták el a tárgyalást

Budapest - Az alig húszperces első tárgyalás végén a Fővárosi Bíróság csütörtökön január 5-ére tűzte ki annak a pernek a következő fordulóját, amelyet az egykori Danubius Rádió tulajdonosa indított a médiahatóság ellen, a korábban általa használt frekvencia október végi odaítélése kapcsán.

MTI

A cég a közelmúltban kiterjesztette keresetét, ami - mint Vörös Orsolya, a hullámsáv odaítéléséről határozó Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogi képviselője a tárgyaláson mondta - "teljesen új helyzetet teremtett". Mint közölte, alperesként nem kaptak elegendő időt az új irat tanulmányozására.

Szintén az idő szűkösségére hivatkozva élt hasonló indítvánnyal a másodrendű alperes, a hullámsávot hét évre elnyerő Advenio Zrt. jogi képviselője.

A tárgyalás után Oláh László, a Danubius Rádió Zrt. tulajdonosainak magyarországi képviselője elhárította az MTI azzal kapcsolatos érdeklődését, hogy mi szerepel beadványukban.

Egy, a dokumentumot ismerő forrás tájékoztatása szerint annak kimondását kérik, hogy jogi szabályokat sértő módon ítélte oda az ORTT a frekvenciát, ezért a Danubius által korábban használt hullámsávon most a Class FM-et működtető Advenio Zrt. koncessziós szerződésének felmondását, valamint kártérítést kértek.

Szintén a Fővárosi Bíróságon kezdődik meg csütörtökön kora délután a Sláger Rádió Zrt. által, a másik országos kereskedelmi rádiós jogosultság odaítéléséről szóló médiahatósági frekvenciadöntés miatt indított per.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!