Belföld

2009.12.01. 14:28

MSZP: a költségvetés a józan ész logikáját követi

Budapest - Olyan költségvetés született hétfőn, amely különösen a válság körülményei között a józan ész logikáját követi - mondta Kovács Tibor, az MSZP frakcióvezető-helyettese keddi sajtótájékoztatóján, amelyen az ellenzéki képviselők költségvetéssel kapcsolatos nyilatkozataira reagált.

MTI

Kovács Tibor szerint elképesztő Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének nyilatkozata, miszerint a magyarországi helyzet kizárólagos okozója a kormány és annak gazdaságpolitikája. "Ha elfogadnánk ezt az állítást, az azt jelentené, hogy a magyar kormány gazdaságpolitikája vezetett Európa számos országában azokhoz a nehézségekhez, amik ott bekövetkeztek" - mondta.
   
Navracsics Tibornak, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének nyilatkozatára úgy reagált: szerinte az a Fidesz kettős beszédének stratégiáját követi. A Fidesz szerint ugyanis a 3,8 százalékos hiánycél nem tartható, ellenben valószínűleg 7 százalék körüli lesz. Ez azt jelentheti, hogy a Fidesz nincs megelégedve azokkal a kiadáscsökkentő intézkedésekkel, amiket a kormány tett, tehát  további megszorító intézkedéseket kezdeményezne - mondta Kovács Tibor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!