Belföld

2010.03.23. 14:56

Fidesz: a Gyurcsány-korszak tönkretette az egészségügyet

Budapest - A Fidesz azt vállalja, hogy a nemzeti ügyek kormánya megmenti az egészségügyet, szemben a Gyurcsány-korszak kormányaival, amelyek alatt kórházak kerültek csődveszélybe, hosszú várólisták alakultak ki és az orvosok jelentős része külföldön szeretne dolgozni - közölte a Fidesz helyettes szóvivője kedden az MTI-vel.

MTI

Cser-Palkovics András Kökény Mihály (MSZP) országgyűlési képviselő sajtótájékoztatójára reagálva közleményében hangsúlyozta, hogy garantálni fogják az ellátás biztonságát és a tisztes megélhetést az orvosoknak, ápolóknak.

Az MSZP szakpolitikusa kedden budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz programjának egészségügyi része csúsztatásokon alapul és a valóságosnál sokkal súlyosabbnak mutatja be az ágazat helyzetét. Hozzátette: a nemzeti ügyek politikája című dokumentum alapján úgy tűnik, hogy a Fidesz visszamenne az időben, konzerválná a 2002 előtti viszonyokat, de nem ad választ a fenntarthatóság, a társadalom idősödésének kihívásaira.

Emlékeztetett arra, hogy a baloldal kormányra kerülése után 50 százalékkal megemelte az egészségügyi dolgozók bérét, azonnal pótolta a gyógyszerkassza "Fidesz által okozott" hiányát, erősítette a járulékfizetési fegyelmet, rendbe tette a gyógyszerpiacot, korszerűsítette a védőoltási rendszert és minden korábbi mértéket meghaladó fejlesztéseket hajt végre.

Sajnálatosnak nevezte, hogy a Fidesz programja elbizonytalanítja azokat befektetőket, akik még nem mentek el az egészségügyből.

Kökény Mihály nem érti, hogy a Fidesz "mitől akarja megvédeni az egészségügyet". A reformoktól, az új kihívásokhoz való alkalmazkodástól, az ötszáz új, többletszolgáltatást kínáló patikától, a betegjogi intézményrendszer erősítésétől, a szakorvosképzés átalakításától, a modernizáció iránt elkötelezett, cselekvő, "de persze hibákat is elkövető" szocialistáktól? - kérdezte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!