Belföld

2010.03.29. 16:33

Ne raboljuk ki a természetet! - LMP-fórum Várpalotán

Várpalota - Olyan gazdasági modellt kell létrehozni, amely a fejlődés mellett mérsékli a társadalmi különbségeket és nem szennyezi súlyosan a környezetet - mondta Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika szóvivője hétfőn egy Várpalotán tartott lakossági fórumon.

Szabó Péter Dániel

A zöldpárt fővárosi listavezetője szerint "a természeti környezet kirablásának elértünk arra a szintjére, ahonnan nincs tovább". A helyzetet súlyosbítja a "kettészakadt, s robbanás közeli helyzetben lévő társadalom".

- A felmerülő problémákra együttesen kell és lehet megoldást találni, erről is szól az LMP zöld fordulat-programja. Szükség van például a vízgazdálkodás reformjára, s ezzel egyetemben a mezőgazdaság fejlesztésére, az országban nagy hagyományokkal rendelkező ártéri gazdálkodás mintájára, ami munkahelyet és megélhetést teremtene az embereknek. A közlekedésfejlesztésben is változásokra van szükség. Az autópályák mellett a kistelepülésekre vezető, egyébként tragikus állapotban lévő utak felújítása is különösen fontos lenne, csakúgy, mint a módszeresen leépített közösségi közlekedés fejlesztése - hangsúlyozta Jávor Benedek, aki a várpalotai fórum mellett hétfőn Veszprémben és Pápán is találkozott az LMP szimpatizánsaival.

Vancsek Ferenc, a párt várpalotai jelöltje a mezőgazdasági támogatási rendszer átalakítása mellett a megújuló energiaforrások, különösképp a szélenergia fontosságáról beszélt.

- A szélerőművek esetében országos szinten 330 megawattot engedélyező kvótarendszer miatt az energiatermelés ezen formája korlátok közé van szorítva, márpedig Várpalota és Tés térségében vétek nem kiaknázni a szélben rejlő lehetőségeket - emelte ki Vancsek Ferenc, aki minden támogatójának megköszönte az ajánlószelvények gyűjtésében nyújtott segítségét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!