Belföld

2010.05.28. 11:56

Overdose-nak még korai a pozsonyi verseny

Budapest - Overdose, a veretlen magyar csodaló nem indul a június 6-i, pozsonyi versenyen, ami azt is jelenti, hogy idén Ascotban, a híres angliai rendezvényen sem áll rajthoz.

MTI

Mikóczy Zoltán, az ötéves telivér tulajdonosa a pannoniaoverdose.hu-nak pénteken elmondta, hogy Overdose egészséges, sérülés sem hátráltatja, felkészítése töretlenül folytatódik, de kondíciója még nem százszázalékos, így a menedzsment úgy döntött, hogy továbbra sem sietteti visszatérését, és megadja neki azt a néhány hetet, ami elmaradása ledolgozásához szükséges.

A korábbi terv szerint Overdose több mint egyéves kihagyás után a szlovák fővárosban, a Földművelésügyi Miniszter Díja elnevezésű, 1200 méteres távú viadalon tért volna vissza a versenypályára.    

"A ló mai munkáját látva és értékelve eldőlt, hogy Overdose június 6-án sem Pozsonyban, sem más versenypályán nem indul - nyilatkozta a honlapnak Mikóczy.

- Ez természetesen azt is jelenti, hogy idén Ascotban sem állhat rajthoz. Állatorvosi szempontból teljesen egészséges, ám egyértelműen látszik, hogy a kondíciója még nem megfelelő. Minden verseny 40 százaléka a kondíción, 40 százaléka a képességen és a szíven, 20 százaléka pedig a szerencsén múlik, felelőtlenség volna a lovat olyan feladat elé állítani, amit csak a szívével tud megoldani. Mert a szíve az vinné. A hiányosság néhány hét alatt behozható." 

Az eddigi pályafutása során 12 versenyt nyert ló tavaly áprilisban savós patairha-gyulladásban betegedett meg, azóta nem versenyzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!