Belföld

2010.06.09. 07:27

Büdös, klóros víz folyik a csapból

Kaposvár - Büdös, klórszagú víz folyik napok óta Magyaratádon a vízcsapokból, inni már keveseknek van gusztusa belőle, főként miután kiderült: az egyik akvarista másfél liter csapvízzel pótolta az elpárolgott vizet, és a halak néhány percen belül kimúltak.

MTI

A szolgáltató szerint is klóros a víz, egyébként minden rendben van - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Németh Anna helyi háziorvos szerint a csapvíz egészségre ártalmas, azt még fogmosásra sem lehetne használni. Kifogásolta, hogy a lakosság semmiféle tájékoztatást nem kapott arról, hogy fertőtlenítik, klórozzák a vizet.
    
Boda Balázs, a KAVIZ vízellátási főmérnöke a lapnak nyilatkozva azt mondta: a fertőtlenítésre, amely mindenben megfelelt az előírásoknak, azért volt szükség, mert a nagy esőzés miatt a kútfejnél megjelent a talajvíz.
   
A halak pusztulásával kapcsolatosan azt mondta: az akváriumi halak nagyon érzékenyek a legkisebb klórmennyiségre is, vélhetően ezért pusztultak el. Az egészségre azonban nem ártalmas a víz - tette hozzá.
   
Bálint György, az ÁNTSZ kaposvári, kadarkúti kistérségi intézetének főorvosa megerősítette: határértéken belüli a víz klórtartalma. Mint mondta, a lakosságot csak akkor kell figyelmeztetni, ha a vízszolgáltató a határértéknél nagyobb mennyiségű klórtartalmú fertőtlenítőszert használ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!