Belföld

2010.07.29. 06:00

Nem az OCÖ, hanem a kormány intézi a romák üdültetését

Budapest - Maga a kormány szervez hátrányos helyzetű roma gyermekeknek balatoni üdülést, nem bízza ezt a feladatot az Országos Cigány Önkormányzatra (OCÖ) - közölte Szászfalvi László nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár a Magyar Nemzettel.

MTI

A napilap csütörtöki száma ismerteti: ha az előkészületek jól haladnak, Szászfalvi László államtitkársága, valamint Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős és Soltész Miklós szociális államtitkársága augusztus 2-án nyitja meg a zánkai, állami tulajdonú üdülőben mintegy hétszáz roma gyerek táborát. Ennek pénzügyi forrása az a 20 millió forint lesz, amelyet az előző kormány Miniszterelnöki Hivatala eredetileg az OCÖ-nek ígért hasonló célra.

Szászfalvi László elmondta: a kormány nem találta a táborozás kivitelezésére megfelelő partnernek az OCÖ-t, amelynek 2009. évi és az idei első félévi gazdálkodását jelenleg az Állami Számvevőszék vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!