Belföld

2010.08.05. 09:19

Balesetet szenvedett egy munkás a Margit híd felújítása közben (frissítve)

Budapest - Mintegy négy métert zuhant egy munkás a Margit híd felújítása közben csütörtök reggel Budapesten; a férfi a korábbi információkkal szemben súlyosan megsérült.

MTI

Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-vel azt közölte, hogy a 45-50 év körüli férfit súlyos sérülésekkel szállították az Állami Egészségügyi Központba.

A felújítást végző MH 2009 Konzorcium szóvivője, Tóth Kata korábban azt mondta: a férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Tájékoztatása szerint a munkás a margitszigeti aluljáróhoz levezető lépcső elbontásán dolgozott, amikor betonvágás közben rálépett egy elöregedett betonelemre és az beszakadt alatta. A baleset körülményeit vizsgálják. 

"A konzorcium mindig figyelmet szentel a munkavédelmi szabályok betartásának, éppen ezért a vizsgálat is a legszigorúbb körülmények között zajlik" - hangsúlyozta Tóth Kata. Hozzátette: szükség esetén elgondolkodnak azon, hogy még szigorúbbá tegyék a munkavédelmi szabályokat.

A BKV közölte, hogy a baleset miatt a hatóságok egy órára lezárták a hidat, de nem sokkal délelőtt 11 óra előtt feloldották a korlátozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!