Belföld

2010.08.29. 06:59

Ma érkezik Kecskemétre a Pappné Ábrahám Judit földi maradványait szállító repülőgép

Kecskemét - Ma délelőtt érkezik Kecskemétre az Afganisztánban orvtámadás során meghalt katonanő, Pappné Ábrahám Judit földi maradványait szállító repülőgép.

MTI

Az 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison a nemzeti zászlóval letakart koporsót katonai tiszteletadás mellett emelik ki a gépből.

A posztumusz hadnagy koporsója előtt Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere, Benkő Tibor altábornagy, HM Honvéd Vezérkar főnök, valamint a hősi halált halt katonanő parancsnoka és bajtársai is fejet hajtanak.

A tiszteletadás után a katonanőt szülőfalujába, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacskára szállítják, ahol hétfőn temetik el.

Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy magyar katonai konvojt, melynek során egy katona meghalt, hárman megsérültek. Az elhunyt Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő, s a honvédség hősi halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!