Belföld

2011.01.29. 12:38

Megszűnt az árvízvédelmi készültség a Körösökön

Békéscsaba - A folytatódó apadás miatt pénteken este megszűnt az árvízvédelmi készültség a Hármas-Körös alsó szakaszán Szarvasnál, így már a Körösökön sehol nincs érvényben riasztás; a belvízzel elöntött területek nagysága azonban a térségben nem változott - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel szombaton.

MTI

Az igazgatóság működési területén a belvízzel elöntött területek nagysága az előző naphoz képest nem csökkent, továbbra is közel 436 négyzetkilométer. A tíz belvízvédelmi szakaszból változatlanul hét területen másodfokon, háromban pedig elsőfokon védekeznek.

A 19 működő szivattyútelep az elmúlt napon 3 millió köbméter vizet emelt át a főbefogadó folyókba és csatornákba. Tavaly december elseje óta pedig több mint 305 millió köbméter vizet szivattyúztak el.

Az önkormányzatok közül a vízügyi szervezet működési területén 17 településen védekeznek. Ötben másodfokon, 12-ben pedig első fokon küzdenek az elöntések ellen.

A belvízvédelmi munkálatokban az elmúlt napon 132 fő vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!