Belföld

2011.12.13. 18:59

Állami fenntartásba kerül a tűzoltóság

Veszprém - Nevében megszűnik a hivatásos önkormányzati tűzoltóság a településen, január 1-jétől katasztrófavédelmi kirendeltségként működik tovább az egység.

Szabó Péter Dániel

- Aki itt marad és tisztességgel dolgozik, annak jövője van a testületnél, azaz szó sincs arról, hogy utcára kerülnének a tűzoltók. A név azonban megváltozik, január 1-jétől katasztrófavédelmi kirendeltség lesz a laktanya, s az önkormányzati helyett állami fenntartású lesz a tűzoltóság - mondta el a Dózsa György úti laktanyában megjelent állománynak Miskolczi Tibor tűzoltó ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese.



- Az elmúlt évek küzdelmesek voltak a tűzoltóság számára, hiszen folyamatosan csökkent a támogatás és az anyagi megbecsültség. Ettől függetlenül tisztességgel helytállt az állomány - hangsúlyozta Miskey Tamás tűzoltó alezredes, a veszprémi tűzoltóság parancsnoka.
 
- Ugyan 2012-ben a fenntartói kötelesség lekerül az önkormányzat válláról, ám a tűzoltóság és a város jó kapcsolata és együttműködése nem szabad, hogy megszakadjon - mondta Porga Gyula polgármester, majd Pro Meritis-díjat adott át Soósné Temesváry Klárának, a veszprémi tűzoltóság nyugdíjba vonuló osztályvezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!