Belföld

2012.02.01. 10:53

Csepelen hatvan ember befogadására alkalmas krízisközpont nyílt

Csepelen 24 órán át nyitva tartó, hatvan ember befogadására alkalmas téli krízisközpontot nyitott szerdán a XXI. kerületi önkormányzat és az Ökumenikus Segélyszervezet.

MTI

A szervezet által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a segélyszervezet munkatársai mellett önkéntesek hívják fel az utcán élők figyelmét a rendkívüli hideg ellen menedéket nyújtó fűtött helyiségre. A rászorulóknak lehetőségük van ottani tisztálkodásra, ezen felül az étkeztetést is biztosítani kívánják számukra.
   
Az ellátottak a krízisközpontban szakemberek segítségét is igénybe vehetik aktuális szociális ügyeik intézéséhez, s a benntartózkodás ideje alatt közösségi programokon is részt vehetnek - írta az Ökumenikus Segélyszervezet a közleményben.
   
A várható extrém hideg időjárás miatt szerdára öt megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, több megyében ülésezett kedden a védelmi bizottság.
   
Török László, a szolgálat munkatársa kedden azt mondta: havazásra péntektől lehet számítani, majd a hétvégén ez átterjed az ország jelentős részére. Északnyugaton 5, délkeleten akár 30-35 centiméternyi hó is hullhat.
   
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Pintér Sándor miniszter a rendkívüli és várhatóan tartós hideg miatt intézkedéseket hozott a rászorulók, köztük a hajléktalanok, az idősek és az egyedül élők védelmében. A tárca arra kérte az energiaszolgáltatókat: átmenetileg ne kapcsolják ki a fűtést és a villanyt a számlák kiegyenlítésével elmaradásban lévő ügyfeleknél.
   
A belügyminiszter elrendelte, hogy soron kívül mérjék fel a kormányzat tulajdonában vagy használatában álló azon épületeket, amelyekben nappali melegedőket lehetne kialakítani. Az országos rendőrfőkapitányt pedig arra utasította: ellenőrizzék a hajléktalanok által lakott helyeket, s a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök keressék fel az általuk ismert egyedül élőket, hogy megbizonyosodjanak azok ellátottságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!