Belföld

2012.02.22. 17:05

Sárga lett a mentőautó

Veszprém - A megszokott fehér mellett sárga mentőkocsival kell majd megbarátkozni az embereknek, a szerdén átadott új, kívül-belül korszerű rohamkocsit erre az élénk, figyelemfelkeltőbb színre festették.

Varga Domokos Péter

Nyolcszáznegyvenhárom millió forintot fordított a kormány az új, a régiekkel ellentétben kifejezetten mentőkocsinak gyártott járművek beszerzésére - mondta a veszprémi mentőállomáson az átadási ünnepségen a megyei kormánymegbízott. Dr. Kovács Zoltán hozzá tette, a korszerű járműveket az esetszámtól függően osztották szét a megyék között.

A 37 új mentőkocsiból három jutott a régiónak, egy a megyének - ezt az Országos Mentőszolgálta Közép-dunántúli Regionális orvosigazgatója, dr. Czirner József közölte.

A megkülönböztető jelzéseket a karosszériába építették be, a nagy teljesítményű, Euro 5-ös szabványú dízelmotorhoz hat fokozatú váltót szereltek - ismertette Tóth Tibor, a mentőállomás műszaki vezetője.

A nagy helyigényű vagy veszélyes felszerelések kikerültek az utastérből, kívülről hozzáférhetőek, ilyen az oxigénpalack, a vákummatrac, a hordszék és a gerinchordágy - mutatta be Kiss Attila vezető mentőtiszt. 

Az ünnepség után a 04 Alapítvány eszközadományait dr. Rozsnyói Edit elnök adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!