Véget ért az idény

2024.05.15. 20:49

György Lászlóék sikerrel köszöntek el a füredi közönségtől

Otthon tartotta a pontokat a szezon utolsó bajnokiján a Balatonfüredi KSE szerdán a kézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

Szmetán Máté hatszor volt eredményes a PLER ellen

Fotó: Fülöp Ildikó/archív

Balatonfüredi KSE-PLER 30-28 (16-12)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Bócz, Wiedemann. Balatonfüredi KSE: Bősz, Andó (kapusok), Kemény 6, Szretenovics, Varga M. 1, Bóka 3, Szmetán M. 6 (3), Németh B., Szöllősi B. 5, Malinovic 4, Hornyák P., Szűcs B. 2, Brandt 3. Edző: György László.

PLER-Budapest: Kránitz, Takács (kapusok), Fekete, Várszegi 4 (1), Groff, Khalil, Tóth Á. 2, Sunajko 3, Simotics 3, Andelic 5 (4), Szkokán, Bak, Holdosi 5, Fodor 1, Markez 5, Farkas. Edző: Lepsényi Sándor.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 8/5.

A fürediek az utolsó, a bennmaradásért küzdő fővárosiak az utolsó előtti bajnoki mérkőzésükre készültek ebben az idényben. A BKSE számára nem volt komolyabb tét, csak az volt a kérdés, hogy a kilencedik, vagy a nyolcadik helyen végez a csapat a tabellán. A vendégeknek ugyanakkor nagyon fontos lett volna egy bravúr.

Fej fej mellett haladtak a felek a meccs elején, 14. perc: 6-6. A folytatásban Szöllősi Balázsék elléptek három góllal és tudták is tartani minimális előnyüket, 23. perc: 11-10. Szmetán Máté hétméteresével a félidő végére alakult ki az addigi legnagyobb különbség a csapatok között, 16-12.

A második játékrészben is Szmetán folytatta a gólszerzést, és nem sokkal később már 18-12-re vezetett a BKSE. Bár a vendégek szívósan küzdöttek, a Balaton-parti alakulat kézben tudta tartani a találkozót, 40. perc: 22-16. Aztán mínusz háromra sikerült felzárkóznia a PLER-nek, izgalmasnak ígérkezett a hajrá. Az 56. percben 27-25 volt az állás, végül Szmetán találatai és Bősz hetes védése eldöntötte a pontok sorsát.

A Fürednek sikerült jól zárnia a szezont, György László és Imre Vilmos edzők, valamint a távozó játékosok győzelemmel köszöntek el a közönségtől.

György László: – Köszönjük ezt a szép négy évet a füredi szurkolóknak. Örülünk, hogy győzelemmel zárhattuk a bajnoki idényt. Elismerésem a játékosaimnak, mert nagy szívvel és lelkesen játszottak.
Lepsényi Sándor: – Alapvetően elégedett vagyok a küzdőszellemmel, sajnos túl sok ziccert kihagytunk ahhoz, hogy győzzünk. Még van egy mérkőzésünk, amelyen megpróbáljuk kiharcolni a bennmaradást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!