Folytatódik a finálé

2024.05.28. 11:30

A Pick Arénában lehet bajnok a Veszprém

Érzelmes és ünnepi körítést adnak a hazaiak a szerdai szegedi meccsnek, nagy kérdés, hogy a pályán fel tudja-e venni a versenyt a Pick a Telekommal.

Horváth Gábor

A szegediek nem sok sót ettek meg ebben az idényben a Telekom Veszprémmel szemben. A bakonyiak a bajnoki alapszakaszban és a Bajnokok Ligájában oda-vissza verték a honi riválist, ezután következett egy (viszonylag) szoros kupadöntő, majd múlt pénteken egy újabb sima veszprémi siker az NB I-es aranyéremért zajló párharc nyitányán.

A Szeged múlt pénteken nem tudta felvenni a versenyt a minden szempontból jobb, hatékonyabb, erősebb Veszprémmel
A Szeged múlt pénteken nem tudta felvenni a versenyt a minden szempontból jobb, hatékonyabb, erősebb Veszprémmel 
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Bár a szurkolók tüntettek (fekete pólókkal, rigmusokkal üzentek a vezetőségnek és a szakvezetésnek), remek ünnepi hangulatban ért véget a bajnoki döntő első meccse a Veszprém Arénában. A csapat kiütötte (35-28) a Szegedet, a klub pedig a találkozót követően elbúcsúztatta azokat a játékosokat, akik az idény végén távoznak. Omar Jahja, Andreas Nilsson és Kentin Mahé óriási ovációt és tapsot kapott, méltó módon köszönt el tőlük a veszprémi közösség.

Valami hasonlóra készülnek szerdán Szegeden, de különbség azért van. A Tisza-partiak a második mérkőzés előtt tartják a 10 éve, 2014-ben EHF-kupát nyert csapatuk köszöntését. Lesz közönségtalálkozó és szurkolói felvonulás, illetve többen most lépnek utoljára pályára a Pick Arénában szegedi mezben. Az alföldieknél sokkal nagyobb lesz a nyári átalakulás, mint Veszprémben. Hatan – Dean Bombac, Matej Gaber, Luka Stepancic, Szita Zoltán, Miguel Martins és Carlos Molina – távoznak ugyanis. És mint ismeretes, Kárpáti Krisztián sem marad vezetőedző Szegeden, hiszen ő csak egy szezonra kapta most meg a feladatot. A névsorból érdemes kiemelni Bombacot, aki nem léphet pályára, a szlovén múlt pénteken Ligetvári Patrikkal ütközött és súlyos sérülést (állkapocstörés, agyrázkódás) szenvedett. Az eset nagy vihart kavart, mindkét fél tett nyilatkozatot. A szegediek eljárást kezdeményeznek „a sérülést okozó veszprémi játékossal, Ligetvári Patrikkal és a döntő két játékvezetőjével szemben”. – Számunkra elfogadhatatlan, hogy ez a súlyos sérülést eredményező szabálytalanság büntetlenül maradt – írták.

Megszólalt Ligetvári Patrik is, aki kinyilvánította, hogy egy szerencsétlen ütközésről van szó, nagyon sajnálja a történteket. Rossz érzése van, még úgy is, hogy vétlennek tartja magát, a veszprémi játékos jobbulást kívánt Bombacnak.

A legkevesebb szó a játékról esett az elmúlt napokban és ez nem véletlen, a Szeged nem tudta felvenni a versenyt a minden szempontból jobb, hatékonyabb, erősebb Veszprémmel.

A finálé nagy kérdése, hogy (megint) a körítés lesz fontosabb, vagy most esetleg a pályán is látunk izgalmakat.

A szerdán 18 órakor kezdődő összecsapáson bebiztosíthatja aranyérmét a Veszprém, ha a szegediek nyernek, pénteken a Veszprém Arénában csapnak össze a felek egy utolsó meccsen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában