Belföld

2012.03.07. 07:48

Nem várnak csodára, hanem megteremtik

Szentkirályszabadja - Mi férfiak, a lelkünk mélyén tudjuk, hogy nagyon sokat köszönhetünk a nőknek: az életet, a gyermekeinket, a szerelmet, a család melegét, a biztos hátteret, egyszóval mindent.

Varga Domokos Péter

Iványi András polgármester méltatta így a Nők hete rendezvénysorozat megnyitóján Nemzedékek Házában a szebbik nemet. Szólt arról is, hogy a programsorozatot 15 éve megszakítás nélkül megrendezik a községben. Kitalálója,  motorja Gubikné Barkóczi Margit az egész falu által szeretett védőnő volt, aki sajnos 2008-ban elhunyt. Segítői az önkormányzat közművelődési munkatársán kívül a falu asszonyai, akik minden egyéb programban is partnerei voltak, legyen az önkormányzati rendezvény, bál vagy falunap. Saját és mások örömére önzetlenül álltak mindig rendelkezésre. Belőlük alakult 10 éve a Mai Nők Klubja, s jelenleg is aktív résztvevői a közösségi programoknak.
 
A Nőnap ünneplése régi időkre nyúlik vissza. A Rákósi-Kádár időszak kötelező protokoláris eseménye volt a virágosztással járó "ünneplés". A női egyenjogúságért vívott harc eredményeként az ENSZ is elfogadta és 1977-től nemzetközivé tette a Nőnapot. Ám ma mégis igaz,  hogy  sok nőnek igen nehéz a nőségét megélni. Ma a nők amellett hogy anyák, feleségek, családfenntartók és döntéshozók is.

Iványi András polgármester Moldova György szavaival zárta beszédét: "Az okos nő nem vár a csodára, hanem megteremti azt."



Tartalmas programok a hét folyamán

Programok a Nők hete rendezvénysorozaton: Szerda, 17 óra:  Lélektánc.  Helyszín: általános iskola. A foglalkozást vezeti: Szajkóné Szilvási Renáta. Csütörtök, 17 óra: Nők egészsége - Németh Lívia, a veszprémi ÉletMag Gyógyszövetség tanácsadójának előadása. Péntek, 19.30 óra:  Zenés táncos est a Nők hete ötletgazdája, Gubikné Barkóczi Margit, a település díszpolgára emlékére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!