Belföld

2012.09.12. 09:50

Jobbik: nyugdíjcsökkenést okoz a munkahelyvédelmi akcióterv?

Budapest - A Jobbik felszólítja a kormányt: adjon törvényi garanciát arra, hogy a munkahelyvédelmi akcióterv megvalósítása nem jár majd nyugdíjcsökkenéssel egy munkavállaló számára sem - jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Sneider Tamás, a parlament szociális bizottságának jobbikos elnöke.

MTI

Az ellenzéki politikus azt mondta: a munkahelyvédelmi akcióterv "lényege", hogy a munkaadónak éveken keresztül nem kell megfizetnie a szociális hozzájárulási adót a munkavállalók után. Emlékeztetett arra, hogy ez az adó lényegében a tb-járulék utódja, vagyis a nyugdíjak fedezete. Így ez az intézkedés a Jobbik számításai szerint évi 300 milliárd forintos kiesést jelentene a költségvetésnek, ráadásul az érintett munkavállalók után ezzel kevesebb nyugdíjalapot teremtő járulékot fizetnek, így a dolgozóknak a nyugdíja is kevesebb lesz.

A Jobbik ezért felszólítja a kormányt: adjon törvényi garanciát arra, hogy ez a csökkentés nem fog egyben nyugdíjcsökkenéssel is járni egyetlen munkavállaló számára sem. Ennek érdekében az ellenzéki párt módosító indítványt is benyújt a munkavédelmi akciótervet megalapozó törvényekhez - tette hozzá Sneider Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!