Belföld

2013.01.31. 13:49

Mikor akasszunk?

Szent László törvényeit én nem tanulmányoztam, de egy-két foszlány még rémlik róla az iskolapadból: aki egy tyúk értékénél többet lop, azt felakasztják. Kisebb lopásoknál szó volt benne bizonyos orr- és kézlevágásokról, nyelv kitépéséről.

Varga Domokos Péter

Boldog István fideszes képviselő viszont tanulmányozta Szent László törvényeit. Úgy javasolja szigorítani a Btk.-t, hogy a közüzemi kábellopás számítson terrorista bűncselekménynek, azaz évtizedekben mérjék érte a börtönt. A következő mondat idézet: "Ha pedig valaki csak egy vödröt visz el egy udvarról, azt is legalább 3-4 évre be kellene zárni".

Boldog István képviselő nem cigányozik. Mint mondjuk Bayer Zsolt. Nem azt mondja, hogy addig rohasszuk a börtönbe a büdös, kábellopó cigányokat, amíg csak élnek. Csak a kábellopókról beszél. Azok közül sem a cigányokról, hanem közüzemit lopókról. Senki ne vádolja hát rasszizmussal a képviselőt.

De beszéljünk egy kicsinyt arról, miért szaporodott el oly tűrhetetlenül a fémlopás - nota bene kábellopás. Merthogy ugye elszaporodott a szegénység. A tűrhetetlen, gyomorgöcsös, beleket összerántó, kisgyermekekről a húst leszedő éhezés. El ne higgye senki, hogy ezt a problémát azzal tudjuk kezelni, ha a családfőt a fél életére börtönbe zárjuk. Boldog képviselőnek - és a módosítást esetleg megszavazó többi képviselőnek - Szent László mellett azt is figyelmében ajánlanám, nézzenek utána, mikor lehetett a bűnözést törvényi szigorításokkal csökkenteni. Bármily fájó, de még az akasztás sem visszatartó erő.

De ha már Szent László törvényeiről volt szó, kicsit utána néztem: a gyilkos büntetése csak vagyonelkobzás volt. Ez esetben szóba sem jött akasztás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!