Belföld

2015.03.17. 14:17

Kész Zoltán felszámolná a közszolgálati televíziót

Kész Zoltán független országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a választóknak tett ígéretének megfelelően első számú feladatának tekinti a közpénzek feletti őrködést, ezért kezdeményezi a közszolgálati televízió felszámolását.

Mint azt szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében írja: a közszolgálati televíziózás eszménye a tárgyilagos, kiegyensúlyozott és pontos tájékoztatás, aminek a most már napi 24 órában kormányzati propagandát sugárzó Magyar Televízió nyilvánvalóan képtelen megfelelni. Ebben a formában tehát szerinte nincs értelme az adófizetők pénzéből évi 80 milliárd forintot költeni az intézményre.

Kész Zoltán úgy véli, az új közszolgálati hírcsatorna elindulásával mindenki számára világossá vált, hogy értelmetlen pazarlás folyik az intézménynél, amely eddig is a korrupció egyik melegágya volt. Kész Zoltán úgy fogalmazott: "A köztévé hírcsatornájának egyetlen haszna jelenleg az, hogy a csődje tökéletes tükre a kormányzásnak. Ezért azonban nem éri meg fenntartani."

A független képviselő közölte, egyeztetésre hívja az őt korábban támogató ellenzéki pártok vezetőit, hogy a közszolgálati televízió megszüntetése ügyében fogalmazzanak meg közös javaslatot. Kész szerint ennek kiindulópontja az lehet, hogy közszolgálati televízióra nincs szükség, elég, ha az állami szabályozás előírja a közszolgálati műsorok készítésének és sugárzásának kötelezettségét; ennek támogatása pedig az évi 80 milliárd forint töredékéből is megoldható lenne. Kész Zoltán leszögezte: "az adófizetők pénze nem arra való, hogy a Fidesz propagandacsatornát működtessen belőle".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!