Belföld

2015.03.18. 14:20

Prostituáltként futtatta 17 éves barátnőjét, majd eladta két férfinak

Bűnösnek mondta ki és öt év hat hónap fegyház a Veszprémi Törvényszék minap kihirdetett ítéletével az elsőrendű N. Á. vádlottat 18. életévét be nem töltött személy sérelmére fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntettében.

Kovács Erika

A másodrendű L. K. és a harmadrendű K. R. vádlottakat társtettesként elkövetett, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére fajtalanság vagy közösülés céljából elkövetett emberkereskedelem és kitartottság bűntettében találta bűnösnek. A bíróság N.Á.-t halmazati büntetésül öt év hat hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és hat év közügyektől eltiltásra, L.K.-t négy év hat hónap fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra, míg K. R.-t távollétében - négy év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság N.Á.-nál vagyonelkobzást rendelt el és határozott a vele szemben korábban kiszabott fogházbüntetés utólagos végrehajtásáról, valamint az előzetes letartóztatásban töltött idő beszámításáról, kötelezte a vádlottakat a bűnügyi költség viselésére.

A tényállás szerint N. Á. 2013 januárjában ismerkedett meg a 17 éves lánnyal, aki szerelmi viszonyt kezdeményezett vele, majd 2013 márciusában a férfihez is költözött, ahol mintegy két hétig laktak együtt. A férfi elmondta neki, hogy prostituáltak futtatásával is foglalkozik, így barátnője is prostituáltként dolgozik Ausztriában. A férfi, aki a lakás bérleti díját nem tudta előteremteni és adóssága is volt 2013. márciusban felajánlotta a sértettnek, hogy ő is „dolgozhatna neki" prostituáltként, és a sértett által megszerzett jövedelmen fele-fele arányban megosztozhatnának. Az ajánlatot a nő elfogadta. A férfi a nőt 2013. március végén többször is Győrbe vitte, ahol a sértett egy parkban az éjszakai órákban prostituált volt, és minden alkalommal az ebből származó, összesen körülbelül 80.000 forint bevételét átadta a férfinek, aki abból 10.000 forint körüli összeget adott vissza neki, a többit a saját megélhetésére fordította.

A férfi 2013. március végén közölte a lánnyal, hogy távoznia kell, mert a barátnője hazajön Ausztriából. A nő ezért elköltözött a szüleihez, majd 2013. április elején meglátogatta a férfit és barátnőjét, de utóbbi indulatosan és dühösen közölte vele, hogy kopjon le a barátjáról. A férfi április elején elhatározta, hogy kihasználja a nő érzéseit, a sértettet prostitúcióra eladja a másod és  harmadrendű vádlottaknak. A férfi a nő tudtával és beleegyezésével telefonon felhívta egyiket, majd találkozót beszélt meg vele.  N. Á. 2013 áprilisában a lánnyal, és annak barátnőjével érkezett meg a megbeszélt helyre, egy lakásba, majd további két személlyel megérkezett L. K. és K. R is, akik a lánytól megkérdezték az életkorát, és azt, hogy dolgozott-e korábban prostituáltként. A lány elmondta, hogy 17 éves, és prostituáltként dolgozott N. Á.-nak. Ezután a lány "vételárában" egyeztettek, majd N. Á. a lányt üzletszerű kéjelgésre 10.000 forintért eladta L. K. és K. R. részére. A lány különböző főutaknál prostituált volt, az ebből származó összesen legalább 4.000.000 forint készpénzt átadta L. K. és K. R. részére, akik azt saját megélhetésükre fordították.

Az ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére súlyosításért, L. K.-nál és K. R.-nél eltérő minősítés megállapításáért, N. Á. vádlott és védője enyhítésért, L. K. és K. R. és védőik felmentésért fellebbeztek, így az nem jogerős. A nem jogerősen kiszabott büntetés tartamára tekintettel a bíróság N.Á. előzetes letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!