Belföld

2016.02.16. 13:45

Különleges ezred

Két zászlóalj összevonásával, az MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj és a 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj egyesítésével jogilag 2016. január elsején új katonai alkulat, az MH 2. Különleges Rendeltetésű Ezred alakult meg Szolnokon.

Balogh Ákos

Az új alakulat parancsnokának a Különleges Műveleti Zászlóalj eddigi zászlóaljparancsnokát, Sándor Tamás ezredest nevezték ki. 

Az ezred megalakulását Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor vezérezredes jelentette be az MH 86. Szolnok Helikopterbázison egy látványos képességbemutató keretében.



- Az elmúlt tíz esztendő bizonyította, hogy az ilyen típusú különleges műveleti tevékenységre óriási szükségünk van itthon is, hiszen az a speciális tudás, amellyel ezek a katonák rendelkeznek, garantálni képes az emberek biztonságát. A különleges műveletiek a nemzetközi műveletekben, NATO-kötelékben szintén bizonyították tudásukat. Az átalakítás azon gondolat jegyében történt, miszerint a haderő új, valós, nemzetközi szinten is megbecsült képességekkel erősödik - fogalmazott a honvédelmi tárca vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!