Belföld

2016.11.02. 15:59

Szuperhold szuper tulajdonságokkal?

A NASA bejelentette, nemsokára ellepi az ön üzenőfalát is a közösségi oldalon. November 14-én ugyanis szuperhold lesz, de annyira, hogy legközelebb majd csak 2034. november 25-én lesz ennyire közel a Földet kísérő égitest.

Piltman-Horváth Barbara

Bár sokan tulajdonítanak neki szuper képességeket is, valójában az égvilágon semmiben nem különbözik egy átlagos teliholdtól, egyszerűen csak közel van. Mitől különleges mégis?

Attól, hogy a Hold nem körpályán, hanem ellipszis alakban mozog körülöttünk, így fordul elő, hogy november 14-én szuperközel lesz hozzánk, és legközelebb csak 18 év múlva lesz ilyen szerencsénk. Amire biztos jó, hogy rá lehet fogni, ha furán viselkedünk, a nőknek különösen alkalmas a hiszti okának felvonultatására, de a libidó emelkedése is magyarázható vele.

Szép lesz majd nézni is, de jó tudni, hogy a világosságtól nem fogunk sok mindent kivenni a felszínén, ha a kráterekre vagyunk kíváncsiak, inkább válasszunk egy olyan napot, amikor félig a Föld árnyékának takarásában van.A különleges látványt ugyanakkor élvezze ki mindenki, de azért ne hasonlítsák össze a Minden6ó című filmmel, amikor Jim Carrey Istent játszva „közelebb húzza” a Holdat, hogy még romantikusabb legyen az este.

Lefotózta szuperholdat? Küldje el nekünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!